Ker je letos po dolgem času spet prava zima in to še pred koncem januarja, bomo med novoletnimi počitnicami organizirali ZAČETNI TEČAJ SMUČANJA na Mariborksem Pohorju.

Tečaj bo potekal od ponedeljka do četrtka 27. 12.  –  30. 12. 2021, od 09:30 do 13:30.

Cena tečaja je 180 € in zajema 16 ur smučanja, smučarsko vozovnico, malico (nekaj za pod zob in topel čaj), priznanje in medaljo ter spletno galerijo s fotografijami.

Nudimo 10% popusta za 2., 3. oz. vsakega nadaljnega otroka iz iste družine.

Obveščamo vas, da se bomo zaradi vladnih ukrepov in predpisov med smučanjem  morali držati določenih pravil:

– vsi otroci potrebujejo za vstop v krožnokabinsko žičnico in uporabo drugih žičniških naprav  KIRURŠKO masko (maska ne sme biti iz blaga)

– negativni HAG covid test, ki ni starejši od 2 dni za vse otroke starejše od 12 let – pogoj za uporabo žičniških naprav

– negativni samotest ali HAG test, ki ni starejši od 48 h za vse šoloobvezne otroke – pogoj pri izvajanju športnih dejavnosti.

 

Minimalna starost otroka na tečaju je 4 leta.

 

INFO:

041637713 – Irena, irena@svizec-sport.com
040357119 – Vid, vid@svizec-sport.com

Tečaj smučanja,  z bivanjem v hotelu Jakec na Treh kraljih, v času zimskih počitnic,  poteka 4 dni in sicer od torka 1.3. do petka 4.3.2021.

Pod vodstvom Svižčevih strokovno usposobljenih in izkušenih učiteljev bodo otroci naredili prve korake na snegu ali nadgradili znanje smučanja iz preteklih sezon. Otroci bodo smučanje spoznavali postopoma, na prijeten, zanimiv, igriv in predvsem varen način. Naučili se bodo varno uporabljati vlečne naprave na smučišču. Seznanili jih bomo z desetimi FIS pravili obnašanja, ki veljajo na smučiščih. Z objavo fotografij na našem portalu želimo ohranjati naše skupne spomine (slike vidne samo udeležencem tečaja).

Cilj našega programa je, da otroke naučimo smučati samostojno, varno, odgovorno in pravilno. Želimo jim približati zimo, smučanje kot rekreacijo ter jim s popoldanskimi dejavnostmi na snegu približat še zimske radosti za prosti čas – sankanje, kepanje, nočni snežni pohod….

Program je primeren za otroke od 6. leta starosti dalje.

Tečaje na Treh kraljih vsako leto zaključimo z »ekshibicijsko tekmo«, kjer otroci z veseljem pokažejo novo osvojeno smučarsko  znanje.

Vadbene skupine: Smučarske skupine oblikujemo glede na nivo smučarskega znanja, ki je zapisan v prijavnici, in nato glede na starost otrok.

Kontaktni telefon:  041 637 713 – Irena,

040 357 119 – Vid

Kontaktni e-mail: Info – info@svizec-sport.com

PROGRAM z bivanjem v hotelu Jakec na Treh kraljih

 • 7.30–8.30 budnica in zajtrk
 • 9.15–11.00 smučanje
 • 11.00 malica
 • 11.15–14.00 smučanje
 • 14.00 kosilo
 • 14.15–15.45 igre na snegu
 • 17.00–21.00 animacije, večerja, spanje
Začetni tečaj smučanja v času
 novoletnih počitnic na Mariborskem Pohorju (26. – 30.12. 2021)

CENIK: Mariborsko Pohorje

Starši, ki v tečaj vpisujejo dva ali več otrok, lahko za drugega in vsekega naslednjega otroka koristijo dodatne ugodnosti. (Več o popustu si lahko preberete pri pogostih vprašanjih.)

 • Program
 • 180
 • Cena vključuje: 16 ur učenja smučanja, 4-dnevno smučarsko karto, vsakodnevno malico in čaj, priznanje ob zaključku tečaja in spletno galerijo fotografij.

CENIK: Trije Kralji

Starši, ki v tečaj vpisujejo dva ali več otrok, lahko za drugega in vsekega naslednjega otroka koristijo dodatne ugodnosti. (Več o popustu si lahko preberete pri pogostih vprašanjih.)

 • Program
 • 310
 • Cena vključuje: učenje smučanja, 4-dnevno smučarsko karto, vsakodnevno malico in kosilo, 3 polpenzione, tekmo in priznanje ob zaključku tečaja, spletno galerijo fotografij.

MNENJA ZADOVOLJNIH STARŠEV

 • Svizci ste nadvse prijazni in se otrokom ta čas, ki ga preživijo na Treh Kraljih posvetite kot njihovi začasni starši. Iz leta v leto moje tri punce z veseljem obiskujejo smučarske tečaje v času zimskih počitnic. Z vami vsemi sem zelo zadovoljna, še bolj pa mi je pomembno, da so zadovoljne moje hčerke. Vsak večer se z veseljem vračajo domov in pripovedujejo, kaj vse se jim je zgodilo tega dne. Vsi Svizci imate veliko srce in čut za otroke in njihove potrebe in želje, ki jih je toliko, kot je otrok na tečaju.
  svizec_rumen_trak-copy.png
  Družina Trop-Hvalec
  Ptuj

Pogosta vprašanja:

Za vas smo odgovorili na najbolj pogosto zastavljena vprašanja.

1Kakšne ugodnosti in popuste ponujate pri Svižčevem tečaju smučanja?

Posebne ugodnosti nudimo pri vpisu drugega ali tretjega otroka iz iste družine – 10% popusta (na ceno tečaja brez karte).

2Kakšno dolžino smuči potrebuje otrok?

Pri začetnikih naj bi smuči segale do njihove brade ali največ do nosu (rajši krajše kot predolge!).

Pri boljših smučarjih je izbira dolžine smuči odvisna predvsem od hitrosti in otrokovega načina smučanja.

V obeh primerih morajo smuči imeti dovolj ostre robnike. Takšne, da otrokom ne oddrsavajo in jim omogočajo lažje vodenje smuči.

3Kakšni naj bodo smučarski čevlji za otroke?

Pri začetnikih morajo smučarski čevlji ali »pancarji« imeti ustrezen upogib naprej. Trdota čevljev se začne pri indeksu upogibne trdote (flex indeks) 50 ali celi 40.

Priporočamo izbiro enake velikosti smučarskega čevlja, kot je običajna številka noge. Prevelik čevelj namreč zmanjša občutek na snegu. Če je čevelj premajhen oz. zelo tesen, lahko povzroči bolečine v nogah. Prav tako bo v čevlju hladneje, ker v njem ne bo dovolj zraka, ki je dober izolator.

Izberete lahko tudi otroške smučarske čevlje, ki so nastavljivi po velikosti. Njihova glavna pomanjkljivost je predvsem to, da ne zagotavljajo optimalnega oprijema noge in niso povsem neprepustni.

4Ali začetniki potrebujejo smučarske palice?

Ne. Začetniki se začnejo na smuči prilagajati brez palic, zato jih na začetku ne potrebujejo.

5Kakšno dolžino smučarskih palic potrebuje otrok?

Dolžino smučarskih palic brez smuči (»na suhem«) izmerimo tako, da palico obrnemo okoli in jo držimo pod krpljami (ovalni plastični obod). Pri tem mora biti kot v komolcu pravi, torej 90°.

Na snegu palice med stojo na smučeh zapičimo v sneg, pri čemer mora bit kot v komolcu ponovno 90°.

6Kakšna je primerna zaščitna smučarska čelada?

Čelada ne sme biti niti pretesna niti preohlapna. Preohlapna čelada lahko pri padcu zdrsne z glave, pretesna je neudobna in lahko povzroča močne glavobole. Čelada naj bo lahka in zračna.

Pri otrocih priporočamo čelado, ki je nastavljiva po velikosti. »Ušesa« ima lahko mehka ali trda.

Pri čeladah je priporočljivo, da se nanje lepo prilegajo smučarska očala, saj le ta varujejo pred sončnimi žarki, vetrom, mrazom in poškodbami.

SMUČARSKA ČELADA JE ZA VSE TEČAJNIKE OBVEZNA!

7Ali otrok potrebuje smučarska očala?

Smučarska očala varujejo oči pred sončnimi žarki, vetrom, mrazom in predvsem pred poškodbami.

Pri otrocih, ki že znanjo smučati, jih vsekakor priporočamo.

Pri začetnikih so lahko očala morda moteča, saj se otroci velikokrat zelo potijo. Naši učitelji jih lahko pospravijo, v kolikor ocenijo, da otroku povzročajo nevšečnosti. Vendar tudi pri začetnikih očala v določenih vremenskih pogojih (zelo močno sonce, močan veter in mraz) vsekakor priporočamo.

8Na tečaj smo vpisali otroke, ki želijo smučati v isti skupini. Ali je to mogoče?

V kolikor je njihovo predznanje na isti stopnji ter med njimi ni velike razlike v letih, se bomo seveda potrudili, da bodo lahko smučali v isti skupini.

Pri oblikovanju skupin moramo biti vedno pozorni na njihovo homogenost. Vedeti morate, da je smučarsko predznanje otrok lahko tako različno, da vključitev v isto skupino preprosto ne bo mogoča. S tem bi namreč lahko povzročili prezahtevno vadbo za otroka s slabšim predznanjem ali preveč enostavno vadbo za otroka z višjim predznanjem.

9Kaj se zgodi v primeru, če otrok zboli pred ali med tečajem?

V kolikor otrok zboli pred tečajem in nas o tem tudi obvestite, poravnani znesek vrnemo v celoti.

Če pa se je otrok že udeležil recimo 2 dni od 4 dni tečaja, vam vrnemo sorazmeren delež cene tečaja.

10Ali je možno plačilo tečajnine v obrokih?

Da. Plačilo je možno v največ treh obrokih, od katerih morata biti 2 obroka poravnana pred pričetkom tečaja.