Smučanje

Pod vodstvom Svižčevih strokovno usposobljenih in izkušenih učiteljev bodo otroci naredili prve korake na snegu ali nadgradili znanje smučanja iz preteklih sezon. Otroci bodo smučanje spoznavali postopoma, na prijeten, zanimiv, igriv in varen način. Naučili se bodo varno uporabljati vlečne naprave na smučišču (vzpenjačo, vlečnice, sedežnice), seznanili jih bomo tudi z desetimi FIS pravili obnašanja, ki veljajo na smučiščih. Svižčevo šolo smučanja na Pohorju in tečaje na Treh kraljih vsako leto zaključimo z »ekshibicijsko tekmo«, na kateri otroci z veseljem pokažejo novo osvojeno smučarsko ali deskarsko znanje. Programi so primerni za otroke od 4. leta starosti dalje.

Plavanje

Na Svižčevem tečaju plavanja in prilagajanja na vodo bomo na igriv in otroku prijazen način spoznavali zakonitosti vode in gibanja v njej. Začeli bomo s prilagajanjem na vodo, potapljanjem glave, gledanjem pod vodo, izdihovanjem v vodo, iskanjem potopljenih predmetov…, kar bo otrokom pomagalo pri premagovanju morebitnega strahu pred vodo in jim bistveno olajšalo učenje plavanja. Otroci, ki že znajo plavati, se bodo na tečaju učili osnov različnih plavalnih tehnik. Otroci bodo razdeljeni v skupine glede na njihovo znanje plavanja, in sicer največ po 6 otrok pri enem učitelju. Svižčeve plavalne tečaje vodijo izkušeni učitelji, ki bodo poskrbeli za varnost in učenje, pa tudi za motivacijo in napredek.

Rolanje

Rolanje je priljubljena in zabavna športna rekreacija. Je odličen razlog za druženje in zabavo z vrstniki, z družino in aktivno preživljanje prostega časa. Svižčev tečaj rolanja je primeren za otroke, starejše od 3. let, neglede na starost ali rolersko predznanje. Otroci bodo rolali v skupinah, oblikovanih glede na njihovo predznanje. Spoznali bodo osnove: oblačenje ščitnikov, čelade in obuvanje rolerjev. Nadaljevali bomo s prvimi rolerskimi koraki na travi, pravilnim vstajanjem in padanjem. Po usvojenih osnovah bomo nadaljevali z rolanjem na asfaltu. Otroci, ki že znajo rolati, bodo z učenjem začeli na asfaltu. Učili se bodo različnih vragolij, kot so: rolanje vzvratno in po eni nogi, stopanje in sestopanje z robnika… Igrali bomo tudi različne igre in hokej.